Najboljše peči na pelete

Danes je ogrevanje na pelete najcenejši način ogrevanja prostora. Do sedaj se je zelo veliko podjetij odločilo, da zamenja peči na kurilo olje z pečmi na pelete in s tem prihrani zelo veliko denarja namreč kurilno olje je precej dražje od peletov. Če imate doma v kleti zelo malo prostora se ne bojte saj peči na pelete ne zavzamejo veliko prostora. Če potrebujete oz. si želite kupiti peč na pelete potem vam priporočam, da obiščete spletno stran www.pecinapelete.com na kateri je bila samo za vas narejena cenovno ugodna ponudba peči na pelete.Peči na pelete

Peletom se drugače reče biomasa, ki je narejena iz odpadlega lesa, žagovine in vode. Odpadlega lesa imamo v Sloveniji zelo veliko zaradi žleda, ki se je zgodil prejšnje leto. Če kupite peči na pelete ne boste prihranili samo pri načinu ogrevanja temveč boste hkrati dobivali še denar od EKO sklada. Če hočete izvedeti koliko denarja dobite od EKO sklada vam priporočam da obiščete zgoraj navedeno spletno stran. kjer si lahko to še bolj natančno preberete. Peči na pelete ni prava stvar za tiste, ki se jim ne da očistiti peči, saj vam strokovnjaki priporočajo da se peči očisti vsake dva dni po uporabi. Če peči na pelete ne boste očistili lahko pride do slabšega ogrevanja, večje porabe peletov ali pa vam enostavno peč dela za nekaj časa potem se pa ugasne. Peči na pelete so narejene tako, da se jih z lahkoto odpre in očisti hkrati morate pa predvsem gledati na kvaliteto peletov, saj nekvalitetni peleti prehitro zgorijo in manj ogrejejo prostor. S tem, ko si kupite peči na pelete ne zmanjšate samo ceno ogrevanja ampak tudi zmanjšate onesnaženost okolja ravno zato vam tudi ljudje, ki uporablja peči na pelete priporočajo, da si čim prej zamenjate peč na kurilno olje z pečjo na pelete.

Konopljini proteini v obliki prahu

Športniki ali pa ljudje z alergijami na določeno hrano morajo jemati nadomestke. Ti nadomestki so lahko v obliki koncentriranih hranil kot so recimo proteinski praški. Proteini si lahko pridobljeni iz različnih snovi. Tako obstajajo konopljini proteini, sojini, mlečni, mesni itd… Ker so si proteini med sabo malce drugačni glede na to iz kje so pridobljeni jih določeni ljudje ne morejo uživati. Recimo vegeterjanci bodo znoreli če jim boste ponudili proteine pridobljene iz mesa. Ljudje z laktozno-intoleranco bodo grdo gledali na proteine iz mlečnih izdelkov. Konopljini proteini pa jim bodo zelo všeč. Ne zato, ker bi bili pridobljeni iz konoplje, vendar ker so naravni, konopljini proteini ne bodo nikomur škodovali.

konopljini proteini

Konopljini proteini se pridobijo tako, da se konoplji pobere semena. Ta semena se potem stisne z veliko silo in se jih razdrobi, pri tem se tudi izloči konopljino olje. Konopljino olje se uporablja za druge stvari, semena pa vsebujejo te hranilne snovi in pa proteine.

Če se sprašujete ali konopljini proteini pridobljeni s stiskanjem semen vsebujejo THC, je odgovor na vaše vprašanje ne. Če boste jedli konopljine proteine, ne boste zadrogirani in nihče vam ne bo težil s kaznijo. Za navadno osebo, ki potrebuje proteinske nadomestke, bi bilo priporočljivo te proteine vzeti dvakrat na dan. Za športnike, ki pa so bolj aktivni, in pokurijo več energije pa morajo vzeti nekaj žlic več, sicer pa je odvisno od tega kakšno vadbo imajo oziroma kakšne aktivnosti izvajajo.

Konopljini proteini poleg samih proteinov, vsebujejo še vse ostale snovi, ki so v samih semenih, namreč, sam prah so dejansko zdrobljena semena, in kar je v semenih je tudi v prahu, seveda brez olja. Če imate probleme z uživanjem proteinov drugačnih izvorov, lahko poizkusite ali vam konopljini proteini bolj ustrezajo, ter tako zadovoljite svoje potrebe po proteinih.

Prijetna nega obraza

Nega obraza je za tiste ki potrebujete čiščenje kože ali pa da imate preveč izsušeno kožo lahko pa greste samo na posvet s kozmetičarko. Nega obraza vam nudi pomlajevanje kože, odpravljanje gubic ter glajenje. Kozmetični salon Esenca vam ponuja odlično nego obraza več pa si lahko preberete na naslednji povezavi http://www.esenca.si/nega-obraza/ Za obraz je potrebna redna in pravilna nega obraza, saj s tem ohranjamo zdrav in mladostni videz naše kože. Naš obraz ni zaščiten z oblačili tako kot drugi deli telesa, zato se nanj odlagajo umazanije ter prah, še posebej če živimo v mestu. Nega obraza kožo očisti ter jo obnovi. Poznamo več vrst nege obraza te pa so: Klasična nega obraza, delna nega obraza, nega aknaste kože, nega starejše kože in nega suhe kože. Pri klasični negi obraza se postopek začne s površinskim čiščenjem vaše kože nato pa se nadaljuje s pilingom, sledi globinsko čiščenj in nanos maske, na zadnje pa se obraz in dekolte še zmasira in nanese primerno kremo.

Nega obraza

Delna nega obraza je nega brez globinskega čiščenja ostalo pa je enako kot pri klasični negi. Nega aknaste kože je primerna za vse ki imajo aknasto in nečisto kožo, tu pa je potrebno še izdatno čiščenje kože. Pri negi starejše kože se uporabljajo preparati ki imajo veliko hranilnih snovi in hladno stiskanih rastlinskih olj. Po negi je potrebno nanesti hranilno kremo. Nega suhe kože je potrebna pri vseh kateri imajo izsušeno ali pa dehidrirano kožo. Na koncu nege je potrebno nanesti hidratanto kremo. Nega obraza nam da odlične rezultati ti pa so boljša odpornost kože, vitalizacija kože, uravnana struktura kože, pomiritev rdečice in iritacij kože, zboljšan relief por, napeta in elastična koža in manj nepravilnih linij ter gubic.

Poglejte si vreme Umag

Polotok Umag je eden tistih krajev Hrvaške kateri so najbolj obiskani in ima pestro zgodovino, zaradi nje pa ima tudi veliko lepih ter zanimivih znamenitosti za katere si je vredno vzeti naše zanimanje ter čas, saj nad njimi ne bomo razočarani. Umag leži na delu Balkanskega polotoka, ta pa leži na polotoku Istra. Da se človek odloči da bo obiskal Umag je potrebno samo da si ogleda vreme Umag za 7 ali pa 14 dni, saj je za vreme Umag značilno da so poletja sončna ter tudi zelo topla. Za Umag je zelo značilno mešanje alpskega in mediteranskega zraka, kar je za osebe katere imajo težave s pljuči ter srcem zelo zdravilno.  Če vas zanima vreme Umag za 3 dni si več preberite na naslednji povezavi www.umag.si/vreme.

Vreme Umag

Značilno je da so dnevi na Umagu zelo znosni, noči pa so zelo prijetne za spanje saj takrat ni soparno. Vreme Umag malokrat preseneti da bi bile temperature nižje od 15°C, še bolj poredko pa ga preseneti sneg. Vreme Umag je pozimi prav tako kot v kakšnih drugih morskih krajih mrzlo, ampak je polotok Umag prav tako priporočljivo obiskati, saj boste tudi takrat videli veliko zanimivih stvari. Raziskave so pokazale da je polotok Umag pozimi tudi zelo obiskan, to pa pomeni da je vreme Umag tudi pozimi vzdržno. Poleti je vreme Umag sončno in brez oblakov na nebu in tudi pozimi je vreme Umag milejše kot ponekod drugje na celini, paziti je potrebno le na burjo saj je takrat lahko mesto kar hladno. Polotok vam ponuja kristalno morje katero je primerno za kopanje od meseca maja pa do oktobra.

Tjaša Kokalj intervju

Tjaša Kokalj je manekenka in voditeljica, zraven tega pa skriva tudi mnoge druge talente. Naziv misica je že zdavnaj prerasla in si izoblikovala kariero v svetu mode in televizijskih zaslonih. Te zanima česa Tjaša Kokalj ne bi pojedla, s katero zgodovinsko osebo bi šla na kavo ali pa kdo je njena stilska inspiracija? Če te zanima več si oglej video intervju za ILOVEFASHION: http://www.ilovefashion.si/tjasa-kokalj-za-ilovefashion-57-vprasanj/.

Tjaša Kokalj Tjaša Kokalj je poleg zgoraj naštetega tudi avtorica knjige, zapravljivka in strastna blogerka. Ker ima natempirano življenje vas verjetno zanima, kateri so njeni najljubši modni kosi, katere izkušnje so jo obogatile in česa ne mara. Izvedeli smo, da je Tjaša Kokalj kot model raje voditeljica, da jo je med pisatelji najbolj zaznamovala Agatha Christie in da ima v prestolnici najraje sončne zahode.

Tjaša Kokalj ima izjemen smisel za modo, s katerim je pritegnila marsikatero moško oko in dotaknila marsikatere ženske. Znana je po tem da je leta 2007 zmagala na Miss Universe in da je bila voditeljica oddaje TOP 4 s Tjašo Kokalj. Je novinarka za spletni portal siol.net, piše revije, dela kot stilistkam in občasno dela kot manekenka. Včasih je zelo nerazumljivo dekle, ki pa si v prihodnosti namerava ustvariti družino. Tjaša Kokalj je tudi zelo velika ljubiteljica in zbirateljica tetovaž.

Kot smo že omenili, smo za vas pripravili 57 odgovorov na vprašanja, ki smo jih postavili Tjaši Kokalj, vprašanja in odgovori pa so objavljeni na spletni strani I love fashion, na kateri boste poleg intervjuja s Tjašo Kokalj našli še veliko zanimivih člankov iz sveta mode. Tjaša Kokalj je z modo na takšen ali drugačen način povezana že vrsto let, kar boste lahko začutili iz odgovorov, ki smo jih za vas zapisali na spletno stran I love fashion. Tjaša je bila odlična sogovornica, ki nam je zaupala tudi nekaj svojih skrivnosti.

 

Smučarska Šola Za Otroke Tudi V Kranjski Gori!

Če tudi sami razmišljate kam odpeljati svojo družino na počitnice, da bodo otroci zadovoljni, je ena boljših destinacij Kranjska Gora. Ker je družin z majhnimi otroci, ki si želijo otroške družbe vse več, si bodo tukaj zagotovo izoblikovali prijateljstva. Apartmaji Kranjska Gora bodo za vaše najmlajše poskrbeli tako, da se bodo lahko zabavali v smučarskem vrtcu. Tukaj se ne bodo le igrali, ampak se bodo ob pomoči inštruktorjev lahko naučili osnov smučanja. Učenje je varno, saj vse poteka ob smučarskem traku, tako da se malčki ne poškodujejo če padejo.

apartmaji kranjska gora

Če pa so vaši otroci že malce večji in si želijo drugačnih aktivnosti, jih lahko odpeljete na drsališče, kjer si je možno izposoditi tudi drsalke. To poteka pri hotelih Kopas in Lev, za resnične dogodivščine pa jih lahko odpeljete še v Eskimsko vas, kjer bodo skupaj z vami doživeli mnogo dogodivščin. Tu se lahko tudi odločite za iglu za vse osebi, kjer bodo za romantično vzdušje skrbele sveče medtem ko boste lahko ležali in uživali v snegu. Grele vas bodo tudi posebne spalne vreče in ovčje kože. Za vse, ki si ob večerih zaželite zabave, pa boste tu lahko odšli na Iglu partije ali iglu avanture ter popili ”eskimčka” v Iglu Baru.

Ker pa so apartmaji Kranjska Gora ne le odlično opremljeni ampak tudi izjemno ugodni, verjamemo da bodo ugajali prav vsem. Apartmaji Kranjska Gora so tudi povsem enostavni za rezervacijo, saj lahko to storite le v nekaj trenutkih kar preko njihove spletne strani. Enostavno izberete datum prihoda, št. nočitev, št. oseb, št. otrok, sob in tip nastanitve. Pri tipu lahko izbirate med zasebno sobo, počitniškim stanovanjem, kampiranjem ali določenim paketom. Nato rezervacijo le še enostavno pošljete in prikazale se vam bodo vse razpoložljive nastanitve, glede na vaše želje. Zraven apartmajev so zapisane še garancije in cene tako da boste lahko izbrali prav takega, ki vam je pisan na kožo.

Kaj kupiti nekomu za darilo?

darilaTo vprašanje se po vsej verjetnosti poraja kar večini izmed nas, vsekakor je izbira darila lažja, če kupujemo darilo za nekoga, ki ga poznamo, kot obrazno. Malce neškodljivega »zalezovanja«, če lahko temu tako rečemo, nikoli ne škodi. Pozanimajte se o osebi, za katero kupujete darilo, oglejte si njegove hobije in zanimanja, to je v dobi interneta precej lahko, saj so skoraj vsi prisotni na socialnih medijih in tako lahko po kratkem poizvedovanju o nekomu izveste kar veliko. Če gre za darilo za par je romantika v dvoje najboljša izbira, kupite lahko takšne ali drugačne bone za večerjo, masažo ali pa kaj podobnega, zadeva se zakomplicira pri nakupu darila za posameznika.

Ko smo že omenili neškodljivo poizvedovanje o osebi, največ bo o določeni osebi vedel njegov partner ali pa njegova družina, ti vam bodo z veseljem priskočili na pomoč s predlogi. Vsakdo izrazi svoje želje in mogoče je obdarovanec kateremu izmed svojih bližnjih izdal, kaj si želi že nekaj časa.

Dober predlog je tudi ta, da ne podarjate stvari, temveč izkušnje, obdarovanca lahko peljete naprimer v kino, na morje, v gore ali pa kaj podobnega. Mehiška restavracija, kitajska restavracija, gostilna z domačo hrano, povabilo na kosilo se vedno obnese. Skoraj vsak bo takega darila veliko bolj vesel, kot nekaterih materialnih dobrin, seveda tu vedno upoštevajte tudi svoje finančne zmožnosti in nakup prilagodite temu. Podarite lahko tudi knjigo, naročnine na revijo in še marsikaj. Sprva se re zdi, da je izbira darila res težka, a po kratkem poizvedovanju res ni tako, saj imate neomejeno število možnosti, le izvirni morate biti, vsekakor pa bo obdarovanec vesel vsakršne pozornosti, saj je važen namen in ne velikost darila.

Kako do ugodnega dodatnega ali celotnega ogrevanja stanovanja?

peči na peleteAli ste že kdaj slišali za peči na pelete? So namreč vse pogostejši način ogrevanja, zaradi njihove enostavnosti in dokaj ugodne cene. In kaj točno peleti sploh so? Stisnjene so pod visokim tlakom in sicer se imenujejo tudi gorivo iz biomase. Morda lahko definiramo pelete za lažje razumevanje tudi kot lesene paličice premera 6 mm in dolžine 30mm. Ne vsebujejo nobenih kemičnih dodatkov in so iz žagovine. Kurjenje z njimi se uporablja v posebej narejenih pečeh prav zato, ker se tu gorivo dozira avtomatsko, prav tako tudi zrak. Briketi (peleti večjega premera) pa so namenjeni tudi običajnim pečem kot nadomestek drv.

Sama izdelava peletov je precej zanimiv postopek. Viri že prej omenjene biomase iz katere so izdelani, so v večini produkt žagarske in lesne industrije. Poleg tega imajo tudi izjemno nizko vsebnost vlage in majhno količino pepela. Če se sprašujete o njihovi učinkovitosti je zagotovljeno, da so odlično gorivo za ogrevanje celotnih urbaniziranih naselij. In kakšen je proces izdelave tega goriva za peči na pelete? Zdrobljen material se s pomočjo matričnega valja stisne skozi matrico, noži pa nato pelete odrežejo na želeno dolžino. Na koncu postopka poteka še hlajenje, da pride do želene trdote. Za izdelavo so zato potrebni les, lubje, suhi sekanci in podobni stranski lesni odpadki. Prednost tega goriva pa je tudi pri manjših postrojih. Na peč se nameščajo namesto oljnih in obstajajo tudi posebne peči namenjeno samo njim.

Če želite lahko uporabljate peči na pelete tudi kot dodatno ogrevanje vašega stanovanja, saj s tem lahko zmanjšate porabo energije. Na trgu so na voljo v različnih pakiranjih, razvažajo pa jih celo z cisterno. Te imajo poseben nastavek na vpihovanje, kot pri kurilnem olju. So torej enostavni za uporabo in odlična investicija v ogrevanje kakršnega koli stanovanja ali hiše.

Ribiška hrana za ribe

Ste že bili ob kakšnem jezeru ali reki, pa ste vanj metali hrano, ribe pa so jo preprosto ignorirale? Razlog za to teči v okolju kjer ribe živijo. Da privabimo ribe je potrebna ustrezna ribiška hrana in vabe. Pri izbiri vabe moramo poznati ribo, ki bi jo radi ulovili. Moramo vedeti kakšna riba je to, ali je roparica ali ne, ali je meso ali ne… Ker je vsaka vrsta rib drugačna in živijo v drugačnem okolju, se zato razlikuje tudi njihova prehrana. Torej, za uspešen ribolov je potrebna ustrezna ribiška hrana, da lahko privabimo ribe.

ribiška hranaČe vzamemo za primer Afričana, ki je kobilice in gosenice bo težko k mizi privabil povprečnega Evropejca, ki je vajen krompirčka mogoče se bo našel kakšen avanturist pa bo poizkusil kobilico, vendar je možnost za to majhna. Podobno je pri ribah. Če je riba vajena jesti določeno hrano, je ne bo privabila prav vsaka ribiška hrana, ki ni podobna tisti hrani katero je ona vajena jesti.

Ribiška hrana je lahko pripravljena doma, če seveda ribič ve kaj bo privlačilo ribe. Recimo, ribe roparice padajo na “hitro hrano” se pravi manjše ribice, vendar pa je takšen ribolov prepovedan. Obstaja pa takšna ribiška hrana ki lahko majhne ribice nadomesti. Trik je predvsem v vonjavah ki jih ribiška hrana oddaja, ter tudi v barvi in obliki.

Tega se lahko naučite že samo, če opazujete naravo, kakšna je voda, kakšna drevesa rastejo v bližini, kakšne živalice skačejo po vodi ali ob njej, pa tudi žuželke, ki letajo nad vodo. Lahko tudi opazujete, če je voda dovolj bistra, kje se ribe zadržujejo ter kaj jedo. Ko boste v to vložili in posvetili nekaj časa, boste zagotovo vedeli kakšna mora biti ribiška hrana, da privlačite ribe. Sicer pa se lahko o tem tudi posvetite na raznih spletnih straneh ter ribiških trgovinah, kjer vam bodo predlagali ustrezno ribiško hrano in vabe.

Si želite avto, ki ima vgrajen sistem za avtoplin

Si nameravate kupiti nov avto ali pa slučajno hočete podariti nov avto svojemu tesnemu prijatelju? Potem si/mu kupite nov avto, ki bo imel možnost vgrajevanja avtoplina. Če ga želite imeti v vašem novem avtu vam to lahko naredijo pri serviserju LPGtech (njihova spletna stran http://www.lpgtech.si) in ta izdelek se imenuje Tech-dragon, ki je tudi eden najboljših avtoplinov v Evropi in zelo cenjen tudi drugod po svetu.Avtoplin

Če vas zanima kaj je to avtoplin vam lahko samo povem, da je to utekočinjen naften plin, ki je bil velikokrat že spremenjen tako, da ni človeku in okolju nevaren. Narejen je zato, da nadomesti bencin oz. bi lahko rekli, da je narejen samo zato, da zmanjša porabo bencina. Avtoplin je ena izmed revolucionarnih iznajdb, saj je naredil veliko držav čistejših in ena izmed njih je bila Japonska, ki je kasneje nadomestila bencin s tem izdelkom, ki je naredil njihovi državi čisto in novo prihodnost.

Podjetje oz. avtoservis LPGtech vam nudi vse izdelke povezane z avtoplinom in vam garantira samo profesionalni servis. Vsi produkti so narejeni v njihovi ustanovi tako, da imajo tudi popoln nadzor nad vsemi svojimi izdelki. Če boste zasledili kakšno napako jim to lahko poveste in oni bodo to poskusili čim hitreje odpraviti. Da bi imeli lažjo preglednost nad porabo avtoplina oz. utekočinjenega naftnega plina so naredili za vas kontrolerje s katerimi boste imeli avto zavarovan pred udarci strele in lahko boste tudi videli koliko ste kdaj porabili plina. Za vgraditev avtoplina se lahko prijavite na njihovi spletni strani in si zagotovite najboljši vbrizgalnik plina v Sloveniji, povečano moč motorja in popoln izkoristek goriva. Avtoservis LPGtech vam da garancijo za 2 leti oz. za 150 000 prevoženih kilometrov in to vam tudi zagotovijo pri servisu. Če imate vprašanja glede kontrolerjev, garancije ali pa vbrizgalnikov avtoplina lahko to vprašate na njihovi spletni strani in vam bodo oni z veseljem odgovorili v najkrajšem možnem času.