Otroški avtosedeži za avtomobile

Otroški avtosedeži imajo tako prednosti, kakor tudi svoje slabosti. Ravno zato je še kako pomembno, da se starši pred nakupom čim bolj informirajo.

otroški avtosedežiKadar se odpravljate v nakup novega otroškega avtosedeža, je smiselno, da se predhodno informirate, da se posvetujete glede varnosti, nameščanja, uporabe, udobja in konec koncev tudi cene. Otroški avtosedeži so različnih cenovnih razredov, vendar nikakor ni nujno, da so tisti dragi avtosedeži kaj veliko boljši od cenejših, le morebiti imajo nekatere dodatne funkcije, nemalokrat pa se zgodi, da morate plačati tudi samega proizvajalca oziroma ime podjetja. Vsi avtosedeži niso primerni za prav vsak tip avtomobila, kar je tudi eden izmed razlogov, da se posvetujete, kako bi otroški avtosedež ustrezal vašemu avtomobilu. Ob vsem tem, pa je tukaj še otrok. Tudi otrok ima svoje želje, potrebe in v kolikor želimo doseči, da bo otroški voziček otroku resnično udoben, je smiselno, da po nakupih s seboj vzamemo tudi otroka. Kakšen otroški avtosedež bo najbolj primeren za otroka je odvisno od njegove starosti in teže. Otroški avtosedeži se razvrščajo v štiri skupine in sicer skupino 0+, ki je namenjena dojenčkom do prvega leta starosti, skupino I, katera je namenjena otrokom težkim od devet do osemnajst kilogramov oziroma nekje do četrtega leta starosti, skupino II, ki je namenjena otrokom od petnajst do petindvajset kilogramov in zadnja skupina III, ki je namenjena otrokom od petindvajset do šestintrideset kilogramov telesne teže. Vsi otroški avtosedeži morajo biti homologirani po najnovejšem standardu ECE številka 44/03 in 44/04. Pomembna je tudi oranžna nalepka, ki se pogosto nahaja na strani otroškega avtosedeža in nam pove, da je otroški avtosedež izdelan v skladu z najnovejšimi varnostnimi standardi. V prodajalnah bi morali biti prav vsi otroški avtosedeži homologirani, saj trgovci nehomologiranih otroških avtosedežev ne smejo prodajati.

Kateri otroški avtosedeži pa so najbolj varni, udobni in kakovostni, pa lahko preverite na testih Avto-moto zveze Slovenije.

Prestižni pametni telefon Lamborghini

Prestižni pametni telefon LamborghiniPodjetje Lamborghini je  svetovno znano kot podjetje, ki izdeluje pregrešno drage športne avtomobile od leta 1963, ko je bilo ustanovljeno. Logo tega podjetja je bik v zlati barvi, ki se ga zelo dobro vidi na vseh avtomobilih te pregrešno drage avtomobilistične znamke. Nihče pa si ni mislil, da bodo nekega dne ugledali pametni telefon Lamborghini. Pametni telefon Lamborghini je eden izmed redkih prestižnih telefonov, kot so znamke Tag Heuer, Dior, Vertu, Ulysse Nardin, Mobiado ter seveda Lamborghini.

Seveda kot se za znamko Lamborghini spodobi, bo pametni telefon Lamborghini znašal 4 840 evrov v Severni Ameriki. Seveda, pa je pametni telefon Lamborghini tudi zaradi svoje cene zelo sposoben. Inženirji so v model Lamborghini Tauri 88 vgradili procesor Snapdragon 801 s 4-jedri, pomnilnik s 64 gigabajti pomnilnika za podatke ter 3 gigabajte sistemskega pomnilnika. Kakor je pametni telefon Lamborghini kvaliteten po notranjosti, pa je še veliko bolj po zunanjosti. Na sprednji strani ga pokriva velik 5-palčni oziroma 12,7 centimerski visoke ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk. Nad zaslonom pa se nahaja spletna kamera z ločljivostjo 8 megapikslov. Hrbtna stran pa tudi ne razočara, saj nad logotipom Lamborghini najdete LED bliskavico ter digitalni fotoaparat z možnostjo zajema slik pri 20 megapikslih. Telefon je narejen izredno kvalitetno. Ohišje pametnega telefona Lamborghini obdaja usnje ter kovina. Na voljo pa je v petih različnih barvah, to so rdeča, črna, modra, oranžna in rjava barva.

V tem visoko kvalitetnem pametnem telefonu pa je že prenameščen operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Da se bo telefon lahko uporabljal noč in dan, bo za to poskrbela baterija s kapaciteto 3 400 miliamper ur.

Sara Tahirović Sarch

Zagotovo je že veliko od vas slišalo za Saro Tahirović Sarch. Mogoče tisti, ki se ne spomnite naj omenim da je Sara Tahirović Sarch zmagovalka resničnostnega šova Paradise Hotel, ki je bil sneman na Kostariki. Tam se je dogajalo veliko zanimivih stvari, med drugim pa je Sara Tahirović Sarch tudi pevka in manekenka.Sara Tahirović Sarch

Sara Tahirović Sarch je že v otroških letih je začela trenirati hip hop in redno pela. Svoje prve nastope je doživela pred šolsko publiko in se tako rešila svoj treme.  Zaljubila se je v petje in ples s profesionalkami. Že prej je snemala v raznih studiih, leta 2010 pa je s pomočjo njenega producenta Boruta Šemrla posnela tudi njeno prvo pesem 2-gether. Opravila je srednjo frizersko šolo poleg tega pa je opravila še nekaj tečajev kot so tečaj iz kozmetike, make-upa in podaljševanja nohtov. Delala je v različnih salonih, večkrat pa se je preizkusila tudi pred objektivom in se tako postavila v vlogo fotomodela.

V letu 2011 pa je Sara Tahirović Sarch prišla tudi do finala Miss Earth Slovenije, kjer niso ocenjevali samo hoje po modnih pistah ampak je prišel do izraza tudi nje glasbeni talent. Leta 2012 pa se je odločila za korak naprej in se prijavila na resničnosti šov Hotel Paradise. Na začetku ni vedela kaj takšen šov predstavlja zanjo. Po prestani avdiciji je kmalu dobila poziv, da je sprejeta v šov. Na vsezadnje se ji je ta poteza zelo dobro obrestovala, saj je zmagala in zaslužila 50.000€. Vendar ker je Sara Tahirović Sarch zelo dobre in nežne duše, si je denarno zmago razdelila z ostalim finalistom.

Po končanem šovu se je posvetila glasbi in do sedaj je že izdala nekaj svojih pesmi in posnetkov. Vendar njen vsakdanjik ostaja kozmetika, ki se ji tudi posveča večino svojega časa. Sara Tahirović Sarch redno posodablja svojo spletno stran, piše o sebi in kozmetiki in glasbi. Njene članke lahko spremljate na njeni spletni strani.

Izbor frizure za leto 2015

Vas že kaj zanima izbor frizure za leto 2015? Danes bom pisal ravno o izboru frizure za leto 2015. Seveda vsak ima svoj okus in tudi vsak ima drugačno glavo, zato se tudi frizure med seboj razlikujejo. Da vam bo nekoliko lažje smo pripravili izbor frizure za leto 2015.

Izbor frizur za leto 2015

Zagotovo bodo pri ženskah v letu 2015 popularne kratke oziroma fantovske frizure, ki so med seboj zelo različni. To bo zelo pristajalo ženskam z močnejšim obrazom, saj bo frizura jih naredila še bolj privlačne. Tiste najbolj drzne si bodo ob strani tudi pobrile vendar bo malo bolj moderno. Poleg kratkih las pa bodo prišle na svoj račun tudi vsa dekleta z kodri, ki jih uvrščamo v izbor frizur za leto 2015.

Za izbor frizure za leto 2015 pa ne veljajo samo frizure ampak tudi barva las. V tem letu bo velik poudarek na naravni barvi las. Ampak tiste, ki se bodo odločile za pramene, bo velik poudarek na tehniki, ki se imenuje sombra.  V tej tehniki bodo lasje izgledali kot da bi jih posvetil sonce.

Vendar vas naj izbor frizure za leto 2015 ne skrbi saj so to le namigi, ki jih lahko upoštevate. Frizuro imejte takšno, ki je všeč vam in ki vam najbolj odgovarja.

Snežne verige

Snežne verige so zelo pomembne pri voznikih, ki med 15.11 do 15.3 na svojem vozilu ne uporabljajo zimskih gum, saj v primeru da snežnih verig nimajo in da uporabljajo poletne gume, se v primeru povzročitve zastoja ali nesreče določi kazen nad 400€.Snežne verigeMontaža snežne verig je zelo enostavna in lahka. Največkrat se jih uporablja v pogojih, kjer sama vožnja brez njih ni mogoče. Seveda se najpogosteje uporablja pri vzponih in spustih, vendar so snežne verige pri spustih lahko tudi nevarne in moramo biti posebno pazljivi. Pomembno je, da so snežne verige enake velikosti kot so gume na avtomobilu. Pri novejših verigah ob namestitvi verig vozila ni potrebno premikati. Verige se namešča z zunanje strani avtomobila. Ob nakupu verig dobite 2 verigi, ki se jih namesti na pogonsko os.

Poznamo več vrst snežnih verig:

  • Pro compact, ki so tiste klasične snežne verig in so najbolj pogoste
  • Stop&go car, ki so jeklene in imajo dodatni vgrajen dodatni sistem
  • Stop&go sum, te so narejene za lahke terenska vozila in imajo dodatno vgrajen sistem
  • Professional, ki so narejene za kombije, avtodome, terenska vozila. Njihova debelina člena je 16mm
  • Sock, ki so namenjena za zaščito alu platišč ali vozilom z nizkim podvozjem.
  • Seven, ki so jeklene in imajo člene debelosti 7 mm

Cena snežne verige se giblje od 25€ pa vse tja do 200€. Cena je odvisna od velikosti pnevmatike, število členov, ali je narejena bolj za hobi program ali za profesionalno uporabo. Zagotovo pa se za snežne verige splača odšteti nekaj več denarja, saj je velikokrat ravno od snežne verige odvisno ali bomo prevozili določen vzpon ali ne. Nenazadnje je v težkih vremenskih razmerah lahko od snežne verige naše življenje, saj se lahko hitro zgodi, da nas zanese. Primerne so za tista predele, ki so težje dostopne (hribi, gore, smučišča, daljši vzponi). Verige poskrbijo za boljši oprijem in tako tudi varnejšo vožnjo skozi ovinke.

10 dnevna vremenska napoved

Vsakega izmed nas nas zanima vremenska napoved za naslednje dni.10 dnevna vremenska napoved

10 dnevna vremenska napoved za dni od 26. novembra do 6. decembra. Danes bo po celi državi oblačno, ponekod pa je možno rosenje ali rahel dež.  Najvišje jutranje temperature bodo okoli 3°C, čez dan okoli 5°C. Vremenska napoved za jutri je, da bo večini države oblačno. Predvsem v južnem in osrednjem delu Slovenije bo možnost dežja. Temperature se bodo gibale od 2°C dopoldne in 4°C popoldne.

V petek se bomo zbudili v deževno jutro, predvsem v južni in osrednji Sloveniji bodo padavine pogostejše. Čez dan se bo zjasnilo. Jutranja temperatura bodo od 4°C popoldanske pa do 6°C.  Vremenska napoved za soboto je, da bo oblačno. Predvsem v nižjeležečih krajih bo možnost celodnevne megle.  Temperature se bodo gibale od 6°C dopoldne do 8°C popoldne.

Vremenska napoved za nedeljo nam ne prinaša nič novega. Spet bo oblačno. Možnost dežja bo majhna. Temperature se bodo gibale od 4°C pa do 6°C čez dan.  V novi teden bomo vstopili v deževen dan. Zapade lahko do 20 mm/m² dežja. Temperature bodo od 2°C dopoldne in 6°C popoldne. Tudi torek bo po večini države deževen s tem, da bodo temperature že nekoliko hladnejše kot v ponedeljek. Gibale se bodo od 1°C do 4°C.

Prav tako v sredo in četrtek bo možnost dežja vendar samo kot rahle plohe. Predvsem zjutraj bo možnost poledice. Temperature se bodo v obeh dnevih gibale od -1°C zjutraj in 3 °C čez dan.

Vremenska napoved za petek: v petek bo po celi Sloveniji sijalo sonce, razen v delih, kjer megla ostane čez dan bo malo verjetnosti, da boste opazili sonce. Temperature se bodo gibale od -3°C dopoldne do 2°C čez dan.

Ker je 10 dnevna vremenska napoved določena že za 10 dni vnaprej je možnost, da pride do manjših sprememb.

 

Andrej Perko

Andrej PerkoV Sloveniji obstaja veliko ljudi, ki rabi pomoč. Pomoč pri življenjskih stiskah, ozdravitvi odvisnosti od alkohola in drog. V Sloveniji je, če si hočemo priznati ali ne, veliko oseb, ki imajo probleme z vsem tem. Zato se je odločil dr. Andrej Perko, ki je priznani psiholog in psihoterapevt, da bo ponudil svoje znanje tistim, ki ga potrebujejo. Zaposlen je na Centru za socialno delo v Kamniku, kjer že vrsto let vodi skupine ljudi, ki imajo najrazličnejše probleme in stiske. Andrej Perko uporablja modificirano socialno-andragoško metodo pokojnega dr. Janeza Ruglja. Zavod Mitikas ima trenutno stočlansko terapevtsko skupnost. V njej se uporablja psihoterapevtsko delo, ki temelji na uporabi telesnih, umskih ter duhovnih sposobnosti človeka. S tem se spodbudi proces empatije in resocializacije s katerim izginejo vsi vzroki za odvisnost. Andrej Perko pomaga ljudem, ki imajo najrazličnejše življenjske stiske. Nekateri so alkoholiki, drugi narkomani, tretji pa imajo takšne in drugačne psihosocialne težave. Največ je predstavnikov mlajše generacije, ki želijo začeti svoje življenje samostojno, vendar tega niso sposobni. Andrej Perko je uspešen pri psihoterapevtskih procesih, ker njegove skupine dosledno izpolnjujejo terapevtski pakt, se redno udeležujejo sestankov in ker so posamezniki odgovorni do sočloveka. Izvaja veliko raznih predavanj oziroma tečajev nevrolingvističnega programiranja (NLP), ki se jih udeležuje vse več ljudi. Da Andrej Perko dela pravilno in dobro, dokazuje to, da je skoraj 100 % uspešen pri ozdravljenju vseh težav ljudi. Rad pove, da je najboljša antistresna terapija pogosta fizična dejavnost. Preprosto ne more razumeti zdravnikov, ki raje predpisujejo škodljive antidepresivne tablete kot pa dovolj fizične aktivnosti. Verjetno vas ne bo presenetilo, da je temu tako, ker se večini preprosto ne da ukvarjati s fizično aktivnostjo. Andrej Perko je napisal že veliko knjig, kot so Poletje je dalo na glavo klobuk ali pa knjigo Samopodoba ljudi v stiski ter še mnogo drugih. Če poznate koga, ki bi rabil pomoč ali pa jo mogoče celo vi, kliknite na zgornjo povezavo in Andrej Perko vas bo z veseljem sprejel v svojo terapevtsko skupino.

Podjetje Interalta

Podjetje Interalta iz Rimskih toplic se ukvarja z izdelavo in montiranjem oken in pripadajočih elementov. Poglejte si njihovo ponudbo na spletni strani http://www.interalta.si. Njihova PVC okna so narejena kvalitetno in zato, da trajajo. Če se boste odločili za razred oken Trocal, lahko izbirate med različnimi modeli. Interalta Trocal 88+ so eko pasivna okna. Zaradi svoje okenske konstrukcije nudijo toplotno izolacijo manjšo od 0,8 W na kvadrat. Vsako okno ima vgrajeno serijsko ojačitev in zračenje. InnoNova 70 so klasična okna, ki so osnova ostalim Trocalovim sistemom in ustrezajo s svojim petkomornim sistemom celo RAL standardom. Okna 70 A5 so odlična mestna okna podjetja Interalta. Za svoj atraktivni izgled se lahko zahvalijo svojemu unikatnemu profilu. Tisti iz Primorske izberite okna 70 M5, saj so zaradi svojega tesnila in mehkih linij, varna pred pritiski vetra. Kdor se bo odločil za ALU okna bo opravil dolgoročno naložbo.

Interalta

AluFusion je okno nove generacije, ki svoje prednosti skriva v gibljivejšem stiku aluminijastega profila s plastičnim krilom. Drugi tip aluminijastih oken, ki jih Interalta naredi za vas, so AluClip okna. So PVC okna, ki so na zunanji strani obložena z ALU oblogo. Če na kratko povzamemo kakšne so prednosti PVC oken Trocal, bi rekli sledeče. Imajo okenski okvir sestavljen iz petih komor. Odporna so na visoke in nizke temperature ter UV sevanje. Imajo nizko toplotno prevodnost do 1,1 W na kvadratni meter. In še na zadnje, jedro takšnih oken je ojačano z vložkom narejenim iz pocinkane pločevine. Interalta uporablja najboljša okovja za okna. ActivPilot omogoča protivlomno zaščito, visoko kakovost, lažjo nastanitev, prihranke pri energiji, zanimivo oblikovanje in prilagoditev dodatni opremi. Izbira barv za vaša PVC okna je veliko lažje. Interalta vam združi prednosti umetnih materialov z naravnim videzom lesa, če to želite. Na desetine različnih barv vas bodo prepričale, da so takšna okna lepa za vaš dom. Oglasite se v podjetje Interalta, kjer vam ponujajo kvalitetna okna za ugodne cene.

Ameriški slamnik

Ameriški slamnik Bližajo se hladni zimski dnevi in pomembno je, da se pred njimi  zaščitimo in si povečamo odpornost.

Ameriški slamnik ali ehineceja je zdravilna rastlina za izboljšanje odpornosti in imunskega sistema. Rastlina zraste od 60 – 150 centimetrov. Ko jo posadite prvo leto vam cveti od septembra dalje, naslednja leta pa cveti že od julija meseca. Ameriški slamnik ima roza cvetove podobne bodičastemu ščitniku po čem je že vidno, da sodi v družino košaric. Ameriški slamnik se je uporabljal že stoletja nazaj v indijanskem zdravilstvu, da so z njimi zdravili rane, lajšali prehlade in celili kožnih izpuščajev. Slamnik v sodobni farmaciji poznamo v treh oblikah, to so bledi, ozkolistični in najbolj učinkovit škrlatni ameriški slamnik. O učinkovitosti seveda odloča vrsta rastline, izbor semen, proizvodnja, na kakšnih površinah jo gojimo in pa da jo nabiramo v najprimernejšem času. Ameriškemu slamniku v naravni obliki zdravila pravimo Echinaforce, katere temelje je postavil pionir naravnega zdravljenja A.Vogel, ki jo je začel vzgajati v Švici. Echinaforce dobimo v obliki tablet in kapljic, ki jih uporabljamo v primerih, ko obstaja velika možnost, da bi zboleli s prehladom (najbolj možno, da zbolimo v zimskem letnem času), pri zdravljenju z antibiotiki, kadar smo ob stiku z bolnimi ljudmi, ko smo izpostavljeni stresu, neredni prehrani, pomanjkanju spanca in pa kadar se bolj redno ukvarjamo s športom, saj nam pri tem odpornost zelo pade.

Ameriški slamnik vam bo pomagal, da se zaščitite pred mrzlimi zimskimi dnevi in vam povečal odpornost. Je zelo dobro zdravilo za prehlad, kateri je v zimskih časih zelo pogost. Zdravilo lahko naredite sami doma. Posadite si ameriški slamnik pri kateremu lahko kasneje uporabite cvetove tako da jih stisnete in iz njih naredite sok, ki pomaga pri prehladu in drugih obolenjih.

Apartmani Krk

Apartmani KrkVsako poletje tisoče Slovencev preišče vse turistične portale, da najdejo najboljše apartmaje Hrvaška po zelo cenovno ugodnih cenah. Na turističnem portalu ApartmanDirekt.com, se nahajajo različni apartmaji Hrvaška za različne globoke žepe in za vse okuse. Med najbolj znanimi apartmani so apartmani Krk, ki so namenjeni povprečnim turistom, ker nekateri za dobro počutje zahtevajo običajne lastnosti. Tako da so apartmani Krk najboljša rešitev.

Otok Krk je bil največji otok na celem Jadranu, ampak ga je prehitel otok Cres v zadnjem merjenju. Zakaj se sploh odločiti za otok Krk? Otok Krk se nahaja blizu Slovenije, je izmed enih najbolj obiskanih krajev, kar se tiče s strani Slovencev. Zaradi zelo razčlenjene obale, lahko najdete veliko skritih zalivčkov. Otok Krk tudi krasijo lepe plaže, razne ruševine, kulturne znamenitosti in tudi spomeniki romanske kulture. Medtem, ko boste vi ogledovali znamenitosti in uživali na plažah, bodo romantične duše raziskovale majhne zalivčke. Apartmani Krk so aktivni tudi izven turistične oz. poletne sezone. Tako vam v sezoni ponujajo izposojo čolnov, 200 kilometrov kolesarskih stez, ribolov, lov, pohodništvo, nabiranje oliv, muzej v Poratu, ogled jame Biserujke, Etno hišo na Korniču,  Baščenske plošče, samostan v Glavotoku, otok Košljun z velikimi vinogradi in s samostanom (kjer pridelujejo zelo znano vino Vrbnička žlahtina, ki je zelo kakovostno). To in še mnogo več Vam ponujajo Apartmani Krk. Otok krk je seveda primerna destinacija za vse generacije, ker ima urejene plaže za otroke, mirne kotičke tudi za starejše občane in zabave za mlade. Veliko možnosti imate za nastanitev, zato lahko pobrskate med apartmani Krk. Tako boste našli svojo primerno nastanitev.

Ker je na koncu poletja vreme še dovolj dobro, sonce dovolj toplo in morje dovolj toplo, se veliko turistov odloči za obisk morja v septembru. Zato so seveda apartmani Krk tako obiskani v septembru. Če Vas zanima nastanitev, lahko na internetni strani apartmani Krk poiščete svojo namestitev.