Cestna kolesa so posebej izdelana za vožnjo po cestah oziroma urejenem vozišču, kupite jih lahko tukaj https://www.enduro.si/cestna-kolesa/ kar preko spleta in dostavijo vam jih na dom. Lahko jih kupite za vso družino, da boste lahko vsi dirjali po cestah in se rekreirali še posebej, če ste športni tipi. Cestna kolesa niso opremljena za mesto, ampak so namenjena rekreaciji, zato pazite, da če se peljete po mestu, da jih opremite z LED lučmi in zvoncem, ki so obvezni v urbanih naseljih. Dobro je, da imate odsevnike, da vas udeleženci v prometu vidijo in na čeladi luči.

cestna kolesa

Kakovostna cestna kolesa so izdelana zelo robustno in imajo ojačan okvir. To je zato, da se lahko z njimi divje vozite po katerem koli cestišču, tudi makadamu in se izogibate luknjam. Če imate primerne pnevmatike, se lahko vozite tudi po zelo grobem vozišču. Fine pnevmatike pa so primerne za lep in gladek asfalt. Cestna kolesa so med seboj precej različna glede izdelave okvirja, zavor, prestav in sedežev ter krmila, zato dobro preglejte ponudbo in vrste modelov.

Dobro je tudi, da se poglobite v velikost okvirjev, ki naj bodo primerni vsakemu od vaših članov družine glede na njegovo velikost in težo. Če vam to ni dovolj jasno, se raje prej posvetujte s prodajalcem, da vam pomaga izbrati pravi model, ki vam bo res koristil. Kakovostna cestna kolesa vam bodo nudila obilo užitkov, rekreacije in športnih dosežkov, še posebej, če ste športnik ali nagnjeni k temu, da ste izjemno aktivni. To je model kolesa, ki ustreza adrenalinskim ljudem, ki bi radi iz svojega telesa nekaj naredili in stisnili veliko moči iz sebe.

Taka kolesa so koristna, ker ne škodujejo naravi, saj delujejo na vaš lasten pogon in zanje ne potrebujete nobene energije ali dovoljenja, razen da se dobro najeste in imate dovolj moči za poganjanje. Nekatera so zložljiva. Lahko jih daste v prtljažnik ali namestite na streho avtomobila ali na zadnji del kamp prikolice in kamperja. Tako bodo vedno z vami.