Za Gardaland, zabaviščni park v Italiji ste zagotovo že slišali. Velja za enega izmed najbolj popularnih zabaviščnih parkov na svetu. Je tudi najbolj obiskana destinacija v severni Italiji. Nahaja se pri mestu Verona in do njega enostavno in najhitreje pridete z avtomobilom. V zabaviščni park se podajajo tudi družine z otroki in čisto vsem Gardaland ostane v lepem spominu. Seveda je pa primeren za vse, ki ljubite adrenalin. Tukaj boste našli res vrhunske in zabavne stvari. Je pa še veliko več kot samo adrenalin, kar vleče ljudi in turiste iz celega sveta v te konce Italije.

gardaland

Gardaland se nahaja v bližini čudovitega Gardskega jezera. V okolici jezera je kar nekaj zanimivih dejavnosti, ki jih lahko izvajate. Tako lahko v bistvu naredite prav lep izlet ali že dopust v teh koncih. Se je pa zabaviščni park odprl leta 1975 in od takrat je letnih obiskovalcev vedno več. Atrakcij v parku je zares veliko, v enem dnevu vam vseh ne bo uspelo obiskati. Med le temi je tudi kar sedem vlakcev smrti. Najbolj znan med le temi je pa tako imenovan Blue tornado. Adrenalina z vlakci smrti ne bo manjkalo, zato priporočam, da se zapeljete saj z enim izmed sedmih. Gardaland je prijazen tudi otrokom, saj je recimo za njih namenjen en poseben del zabaviščnega parka.

Kot sem omenila en dan zagotovo ne bo dovolj, da občutite adrenalin. Zato je možno kupiti tudi dvo dnevno vstopnico in seveda si ne pozabite v tem primeru rezervirati prenočišča. zraven tega, da se podate v Gardaland obiščite tudi že prej omenjeno jezero. Res priljubljena med turisti je pa tudi Verona. Romantično mesto Romea in Julije. V glavnem tukaj se za vse najde nekaj. Turistov je med poletjem veliko več, zato mogoče razmislite o obisku Gardalanda malo izven sezone. Tudi takrat se da uživati in še manj bo čakanja za vožnje z vlakci.