Ležišča so zelo pomembna. Izbrati nova ležišča pa ni ravno enostavno. Ko pridete v trgovino in poskušate nove vzmetnice in nikakor ne veste kaj vam odgovarja in kakšna ležišča so primerna za vas. Kakšno vzmetnico pa imate doma? Vam odgovarja? Je premehka, pretrda? Vse to so vprašanja, ki vam jih bo zastavil prodajalec, da vam bo lažje ponudil prava ležišča. Vsako ležišče, ki vam bo prodajalec pokazal si vzemite čas.

ležišča

Na vsako ležišče se uležite, kot bi spali. Ležite v pozah kot doma, naj vas ne bo sram. Vzemite si čas in poskusite vsako ležišče. Ko vam prodajalec pokaže vsa primerna ležišča, si naredite ožji izbor katera so se vam zdela primerna. Poskusite jih še enkrat nato pa se odpravite domov. Po prespani noči ali dveh se vrnite v prodajalno in ležišča poizkusite še enkrat. Tokrat jih bo manj in bo odločitev lažja. Če še vedno niste prepričani katero ležišče je pravo za vas, ponovite vajo. Obiščite tudi kakšno trgovino več, morda vam tovrstna ležišča iz ene prodajalne ne odgovarjajo in vam bodo druge znamke bolj pasale.

Pri izbiri ležišča morate biti pozorni predvsem na dejstvo da vam mora biti udobno. Ko se uležete, ne sme biti premehko ne pretrdo. Telo se more ravno prav ugrezniti v vzmetnico a hkrati še vedno drži vse na svojem mestu, če razumete. Postelja mora biti udobna in spanec mora biti kvalitetno saj polovico svojega življenja prespite. Spanec je tako zelo pomemben za vaše telo, mišice se morajo sprostiti in ne da bodo ves čas napete na pretrdih ležiščih ali bodo ležišča premehka in bo trpela vaša hrbtenica. Za nakup ležišča si vzemite čas in se ne odločajte prehitro. Udobna ležišča imajo velik pomen.