Odvisno od naših potreb toda kuhinjski stol lahko uporabljamo za več namenov. Zakaj? Predvsem ker gre za zelo vsestranko uporaben del našega pohištva. V kolikor imamo poseben prostor za jedilnico, potem te stole uporabljamo le za te namene. Kuhinjski stoli so deležni širšega spektra uporabnosti, uporabljamo jih za vsakodnevne zajtrke, kosila, večerje ter pozne prigrizke. Tip sedala je predvsem odvisen od uporabe. Za daljše sedenje je bolje imeti oblazinjeno sedalo, medtem ko je za krajše lahko tudi leseno ali celo slamnato. Ponudbo si lahko ogledate na http://www.stoli-mize.si/kuhinjsi-stoli.

kuhinjski stoli

Število stolov je predvsem odvisno od dimenzije mize, ki jo imamo. Manjše mize so večinoma primerne za štiri stole, večje mize pa od šest, osem ali tudi celo do deset stolov. Dobro je razmisliti, koliko stolov dejansko potrebujemo glede na naše potrebe. V kolikor nimamo prostorske stiske, kakšen dodaten stol za nepredvidenega gosta ne bo odveč.

Kuhinjski stoli so izdelani iz različnih materialov. Za plastične oziroma izdelane iz umetnih materialov se odločamo takrat, ko želimo preprostejše čiščenje in ponavadi, ko imamo manjše otroke. Kljub temu pa zaradi njihove raznolikosti in lepote še vedno prevladujejo stoli izdelani iz lesa. Da je sedenje na njih udobnejše, jih kombiniramo z različnimi oblazinjenji.

Dokazano je, da so oblazinjeni stoli udobnejši, je pa vzdrževanje in čiščenje težje. Tu so v veliki prednosti materiali kot so usnje ali skay, ki se lažje čistijo kot navadne tkanine. Da je vzdrževanje stolov lažje, pa seveda obstajajo različne zaščitne sedalne blazine. Stol lahko čez čas tudi pretapeciramo, v kolikor ima tapecirano samo sedalo, je taka izvedba enostavna. Težje je v primeru, ko je oblazinjen tudi naslon, ki je v večini primerov šivan in zahteva več del pri obnovi.

Pri kuhinjskih stolih je pomembno tudi, kakšnega izvora so. Stoli evropskega porekla morajo prestati določene obremenitve in v sled temu dobijo certifikat-ti stoli imajo vsekakor daljšo življenjsko dobo od ostalih. Kako ugotoviti, ali je stol evropskega porekla ali ne, je zelo enostavno. Vsi stoli iz uvoza ponavadi k nam prihajajo demontirani, torej jih je pred uporabo potrebno sestaviti in velikokrat je njihova trdnost vprašljiva. Stole, ki pa so kompaktni in že tovarniško sestavljeni, odlikuje izredna trdnost.