Imate težave, da ne vidite izostrenih predmetov na daleč, med tem ko predmete od blizu vidite dobro? Če ste odgovorili pritrdilno, potem vam lahko pomagajo strokovnjaki za odpravljanje kratkovidnosti, v okviru agencije Doktor 1A.

Kratkovidnost je motnja vida, ki je posledica nepravilne oblike očesnega zrkla. Zrklo je predolgo – očesna leča je predebela in posledično se slika, ki jo oko vidi izostri pred mrežnico. Zato oko ni sposobno fokusirati oddaljenih predmetov, medtem ko predmete na blizu vidi izostreno in dobro.

kratkovidnost

Kratkovidnost se lahko korigira z očali, lečami ali lasersko operacijo.

Kratkovidnost se uspešno korigira
Danes se kratkovidnost lahko uspešno korigira z lečami, očali ali operacijo oči. V primeru očal se kratkovidnost korigira z razpršilno lečo, ki svetlobne žarke lomi pred mrežnico in jih nato projicira na mrežnico. Iz mrežnice živčni končiči pošljejo sliko v možgane in zato zaznamo predmete v okolici. V primeru korekcije s kontaktnimi lečami gre prav tako za razpršilne kontaktne leče. Očala in kontaktne leče motnjo kratkovidnosti korigirajo le kadar jih oseba nosi. Če pa bi si želeli za vedno odpraviti dioptrijo, se lahko določite za lasersko operacijo oči.

Kratkovidnost – laserska operacija
Laserska operacija oči je kirurški postopek pri katerem se za izboljšanje vida uporablja hladen/ne-termalni žarek svetlobe s katerim se nežno preoblikuje roženico, površino očesa. V primeru kratkovidnosti se z laserjem odstranijo mikroskopski delci tkiva in roženica se izravna in odpravi se kratkovidnost. Operacija je neboleča, hitra, varna in opravilo jo je že ogromno ljudi, rezultati pa so zelo dobri, saj se njena uspešnost ocenjuje na 99.8 %. V primeru, da klinike ne zagotavljajo dovolj visoke uspešnosti, agencija Doktor 1A z njimi ne sodeluje. Sama operacija je zelo kratka in traja le nekaj minut. Po operaciji vas bo oko nekoliko peklo, podobno bo občutku, kot da vam je nekaj padlo vanj. Nekaj časa bo vid nekoliko zamegljen, lahko boste občutljivi na svetlobo, bleščanje ali pa bo beločnica videti rdeče. A po nekaj dneh bo vaša kratkovidnost res samo še del vaše preteklosti.