Mnogi kupci pri izbiri natikačev sploh ne gledajo na znamko, saj nimajo posebej visokih zahtev in nova obuvala izbirajo na podlagi drugih lastnosti, predvsem seveda cene. A tisti, ki se nekoliko pozorneje posvetijo raziskovanju ponudbe na prodajnih policah prodajalcev s čevlji, bodo opazili zelo pestro zbirko raznolikih natikačev znamke Nike. Natikači Nike, opremljeni s prepoznavno kljukico, so na voljo v najrazličnejših izvedbah, tako pa bo kakšen njihov par gotovo pisan na kožo še tako zahtevnim kupcem.

Natikači

Glavni aduti znamke Nike

Znamka Nike je razmeroma mlada znamka brez posebej močne tradicije, a je danes seveda zelo uveljavljena na trgu oblačil, obutve in športne opreme. Gre za giganta na tem področju in eno izmed najbolj prepoznavnih znamk na svetu, kar gotovo ni naključje. Razlog za priljubljenost te znamke gre iskati v nekaterih odlikah, ki neposredno ali posredno odločajo tudi o tem, kako zadovoljni bodo s svojimi izdelki kupci natikačev.

Posebej znan je Nike po svoji pestri ponudbi. Njihovi izdelki pokrivajo zelo pester spekter oblačil, obutve in druge opreme, pa tudi v manjšem merilu je opazna enaka razčlenjenost in bogata izbira. Med natikači na primer najdemo celo vrsto takšnih, ki si razen po znamki morda sploh niso posebej podobni – Nike želi namreč s svojo ponudbo zadovoljiti kar najširši možen izbor uporabnikov, torej morajo pripraviti različne natikače, ki bodo ustrezali željam in potrebam raznolikih kupcev.

Ker pa gre za uveljavljeno in priznano znamko z zelo pestro linijo izdelkov, najdejo splošne odlike te znamke svojo pot na vsako področje. Tudi pri nakupu natikačev Nike lahko od izdelka pričakujemo tiste prednosti, zaradi katerih so priljubljeni drugi izdelki te znamke. Ravno zato se za Nike natikače odločajo predvsem zahtevnejši uporabniki, tisti, ki jim ni vseeno za kakovost, vzdržljivost in uporabnost obutve. Čeprav se Nike po ceni večinoma ne more kosati z najcenejšimi znamkami oziroma celo izdelki brez kakšne razpoznavne znamke, so ti natikači še vedno zelo ugodni – še posebej, če upoštevamo, da jih ne bo treba menjati vsako sezono.

Nike natikači so izvrstna izbira za tiste, ki pri nakupu natikačev ne mislijo sprejemati kompromisov. Gre za kakovostne, zanesljive in udobne natikače, ki garantirajo zadovoljstvo na dolgi rok.