Najrazličnejše priložnosti same vabijo k organizaciji prireditev in praznovanj s katerimi te priložnosti počastimo. Da bi vaši povabljenci vedeli kdaj, kje in na kakšen način se boste srečali, je pomembno pripraviti vabilo, ki bo vse te informacije tudi podalo. Kakšen tisk vabil izbrati in kaj pri pisanju vabila sploh pomembno pa v nadaljevanju.

Kaj morajo vabila vključevati?

Že v osnovni šoli smo se vsi srečali s pisanjem vabila – uradnega in neuradnega. Čeprav je sama struktura obeh različna, pa so obema skupne točke, ki zagotavljajo informacije, ki jih bodo vaši gostje potrebovali za udeležbo.

 

vabila

 

Vsako vabilo mora tako vključevati podatke o tem, kdo vabi, koga vabi, kdaj vabi in kam vabi. Čeprav se to morda zdi povsem logično, pa se pogosto zgodi, da potem ko so vabila že natisnjena ugotovite, da vseh ključnih informacij niste zajeli. Zato je ključno, da pred tiskom poskrbite, da vabilo preberejo druge osebe, ki bodo napake prej zaznale. V primeru uradnega vabila ne pozabite niti na pregled vabila pri lektorju – verjetno si ne želite, da bi zaradi slovničnih napak postali predmet posmeha, kajne?

Vsi ostali elementi na vabilu pa so vaša lastna izbira. Vse pogosteje se organizatorji odločajo za rezervacijo mest, ki jo opravite bodite na spletu s prevzemom brezplačne vstopnice, na manjših prireditvah zasebne narave pa gre običajno za pripis v katerem se udeležence povabi k potrditvi prisotnosti na telefonski številki organizatorjev. Na ta način se zagotovi zadostno število mest, hkrati pa organizator omeji svoje stroške.

Kaj pa tisk vabil?

Za tisk vabil lahko v primeru manjših količin poskrbite tudi sami, enostavneje pa je, če za tisk poskrbijo strokovnjaki, ki imajo vso potrebno opremo, pogosto pa v svojih storitvah vključujejo tudi celotno načrtovanje in oblikovanje vabila, kar vaše delo še olajša. Pomembno je, da je vabilo elegantno, zanimivo in pritegne udeležence, hkrati pa zagotovi, da si vaše vabilo zapomnijo tudi drugi.