Mislim, da ima danes že vsaka družina vsaj en avtomobil. Nekaj lahko tudi pogledate na tej strani https://www.silux.si/izdelki/svetila/zarometi, kjer vam ponujajo tudi akcijo. Pomembno je, da za svoj avto skrbimo, da je opremljen kot mora biti. Pomembne so tudi luči na avtomobilu, saj drugače se zvečer ne moremo vozit. Saj tudi čez dan je pri nam obvezno imet prižgane žaromete, tako tudi po sosednjih državah. Zato je dobro preverjat, če nam vsi žarometi svetijo.

Žarometi so zelo pomembni na avtu, da nam svetijo, tako čez dan in tudi ponoči. Če nimate novejši avto, da vam pokaže, da je kateri žaromet pokvarjen, sami večkrat poskrbite za to. Ni težko včasih pogledat kako nam svetijo luči. Kot doma, tudi na avtu lahko včasih žarnica pregori in takrat jo moramo zamenjat. Kot del dodatne opreme, spadajo tudi žarnice zato moramo vedno imeti v avtu rezervne žarnice. Če sami ne znamo zamenjat, nam naj kdo pomaga, da nam bodo žarometi spet delali. Včasih ženskam dela problem zamenjava žarnic, ampak se vedno najde pomoč, da nam opravijo moški delo.

Žarometi so zelo pomembni, da smo osvetljeni, da nas drugi hitro opazijo. Večkrat je slabo vreme in če imamo prižgane luči, nas hitreje opazijo drugi vozniki. K žarometom spadajo tudi meglenke, kar v megli še kako prav pridejo. Samo ne imet prižganih zadaj, ko za nami vozi kakšen avto.

Žaromete pa nimamo samo na avtih, tudi motorji morajo imet in tudi kolesarji. Tudi ti morajo biti osvetljeni, da se jih v prometu hitreje opazi. Edino kolesarji ne rabijo imet žaromete prižgane čez dan, samo ko se začne večerit. Kje boste nabavili svoj žaromet je odvisno od vas. Imate kar nekaj dobrih trgovin, da dobite kvalitetno robo. Redno skrbite, da bodo vaši žarometi delovali, da boste varni v prometu in da ne boste ogrožali drugih v večernih urah.