Vroča čokolada

Poletju se bliža konec in prihajajo mrzle zimske in jesenske dni. Že zdaj čutimo, da se ozračje ohlaja in na hladen jesenski večer pa nam pašeta čaj ali pa vroča čokolada. Ta pa nam bosta grela mrzle večere in prijetna jutra. Vroča čokolada je nekaj, kar nas lahko zadovolji, saj je sladka, je pa tudi zelo enostavna za pripravo doma. Seveda, vroča čokolada je na voljo vsem v trgovinah, da pa ne boste delali vroče čokolade samo iz vrečke, pa obstaja več različnih receptov. Mogoče pa vam bo okus bolj všeč.

vroča čokolada
Najbolj klasična vroča čokolada je  seveda z mlekom. Torej najprej samo nalijete v kakšno posodo pol litra mleka, dodamo vrečko vanilijevega sladkorja, lahko pa dodamo tudi malce ruma, to pa seveda lahko presodite sami, če vam je to všeč. Potem pa narežemo 250 g čokolada. Če želite, lahko po svojem okusu na koncu dodate še smetano.

Obstaja pa tudi vroča čokolada na isti princip in jo naredimo po skoraj enakem postopku, razlika je v tem,da namesto mleka dodamo smetano in mešamo dokler ne postane svilnato gladka.

Če nam vroča čokolada sama po sebi ni dovolj zanimiva, si jo lahko naredite tudi z dodatkom pudinga. Tukaj pa vnos čokolade zmanjšamo. Namreč dodamo en liter mleka in pa 100 g čokolade, dodamo še malo kakava in sladkorja, na koncu pa še vrečko pudinga. Mleko, kakav, sladkor in puding skupaj vmešamo, dokler masa ne postane gladka, potem to vse skupaj prevremo, dodamo čokolado in mešamo nekaj minut, dokler se čokolada ne zgosti. Tudi najbolj zanimive in okusnejše vroče čokolade, je narediti enostavno, potrebujemo samo nekaj sestavin več. Sami postopki se med seboj ne razlikujejo kaj preveč, razlika je samo v količini čokolade in pa če želimo kakšne dodatke. Kako pa jo lahko samo že izboljšamo? Dodamo mu lahko nekaj čokoladnega likerja ali pa malo ruma.